About

20562906_1815733271775511_680009775_n

17622240_1663540310328142_1510328303_o

Welkom!

Toen ik in 2009 frivool naar Santiago de Compostela stapte ter inspiratie voor een boek, was dat aanvankelijk slechts een zoveelste creatief experiment.

Al mijn hele leven huppel ik maar zo’n beetje van de ene context naar de andere, niet wetende wat ik zoek en vindend wat ik niet zoek.

Toen ik ontdekte dat mijn naam een anagram is van ‘camino’, wat weg betekent in het Spaans, kwam ik thuis in het onderweg zijn. In een flits werd mijn tragikomische verleden een schatkist aan materiaal om uit te putten als schrijver. Wat ik vroeger als lastig ervaarde, werd mijn hobby: me als vreemde eend in de bijt storten en proberen mee te kwaken met de andere vogels. Daarover rapporteren in de vorm van constructieve feelgoodromans is mijn cadeau aan de wereld.

Toeval en synchroniciteit spelen een belangrijke rol in mijn leven. Als een blad in de wind laat ik me meevoeren, vol verwondering voor de plekken waar ik terecht kom en de avonturen die die meebrengen.

Alles wat mijn pad kruist is mogelijk werkmateriaal. Wie weet kom ik je wel tegen en figureer je in een volgend verhaal?

Is dat niet spannend ; ) ?

Monica Vanleke werkte jaren in de mode en daarna als NLP-trainer rond humor en bewustzijns- ontwikkeling. Uiteindelijk vond ze haar plaats als feelgood-schrijfster.

Voor  haar debuutroman Pelgrimstocht op hoge hakken (2011), stapte ze naar Santiago de Compostela.

Voor De vrouw die een stad kan verlichten (2012), ging ze in een fabriek werken, volgde schoonheidslessen en dook in het hotelleven tijdens het reality-tv programma ‘Het Hotel Westende’.

Voor haar derde boek In bed met Boeddha (2013) trok Monica naar Ladakh in India, bezocht daar kloosters en verdiepte zich in Mindfulness.

Voor haar vierde boek Take away Kim (2017), reisde Monica naar Singapore en stapte ze onvoorbereid de 100 km dodentocht van Bornem.

Voor haar vijfde boek De Tovenaar van Compostela (2018) ging ze opnieuw op pelgrimstocht maar deze keer via de camino Portuguess.

23244543_1923878744294296_4836583837113567719_n

46953496_2308340815866036_1602159673425788928_n

Onder de naam T.T.Twinkle bracht Monica haar eerste prentenboek uit, met tekst en tekeningen van haarzelf en foto’s van Leon Nolis. https://leonnolisphotography.weebly.com

 

Gesponserd door het Vlaams Fonds voor de Letteren, geef ik lezingen waarin ik je meeneem achter de coulissen van het ontstaan van een boek. Ik verklap waar de inspiratie vandaan komt, hoe realiteit fictie wordt. Verwacht je aan ludieke anekdotes en origineel beeldmateriaal.

Mijn lezing: ‘Van reis tot roman‘ kan je aanvragen via deze link: http://www.fondsvoordeletteren.be/nl/194/content/571/auteurslezingen.html

4 gedachten over “About

 1. Ik heb de eerste twee boeken gelezen en heb ervan genoten. Hartverwarmend en humoristisch! Pelgrimstocht op hoge
  hakken heb ik inmiddels mijn dochter cadeau gedaan, want ik wilde mijn fijne leeservaring met haar delen. Een succes, ze vindt het ook een heerlijk boek! Binnenkort trakteer ik mezelf op In bed met Boeddha. Ik weet zeker dat ik daar ook van ga genieten. Dankjewel Monica!

  Like

 2. Ik zit zo te popelen op een nieuw boek. Ik heb de drie opeenvolgende boeken tijdens een vakantie uitgelezen. GENOTEN, GELACHEN? GEWEEND!!!!!! Wanneer men me vraagt of ik een goed idee heb om een boek mee te nemen op vakantie, geef ik steevast de drie titels van Monica Vanleke. En telkens wanneer ik met vakantie vertrek hoop ik dat er een nieuw exemplaar zou uitkomen zodat ikzelf ook weer kan genieten. Helaas ……….. 😦 tenzij ik niet up-to-date ben natuurlijk.
  Bij een kappersbeurt had ik nochtans een interview gelezen dat een nieuw boek lopende was ……
  Hopelijk hangt er spoedig eentje boven de doopvont!!! ik kijk ernaar uit.

  Like

  • Beste Rachel,
   Veel dank voor je warme bericht. Ik zou zo graag je honger stillen!
   Feit is: mijn vierde roman is al even klaar maar zoekt een nieuwe uitgever!
   Als het zo ver is zal ik het van de daken schreeuwen zodat je het zeker niet kunt missen!
   Momenteel werk ik aan een jeugdroman en de zesde zit ook al klaar.
   Ooit hoop ik uit te kunnen pakken met de reeks afwijzingen die ik door moest om te slagen…(zoals elk succesverhaal ; )
   Dus duim met me mee, want het wordt file in mijn hoofd van de nieuwe ideeën ; )
   lieve groet

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s