Brieven aan Gustaaf (maar eigenlijk aan mama en papa)

11 Rudolph

Ho ho ho Gustaaf,

Rudolph 11 hier, broer van, ja je raadt het al: de beroemde Rudolph van de Kerstman. Onze ouders waren niet creatief. Elke zoon die geboren werd, noemden ze Rudolph, met een cijfer achter. Ik ben de laatste in de rij, de benjamin. Ik werd klein en dik geboren met korte poten. Mijn moeder dacht dat ik daar wel zou uitgroeien maar dat gebeurde niet. Toch moest ik zoals al mijn broers naar de vliegschool om onze Rudolph 9 te kunnen vervangen, mocht hem iets overkomen. Van zwart schaap schopte die het tot voorbeeld van de familie, en dat allemaal dankzij zijn rode neus (waar hij aanvankelijk werd mee gepest op school). Onthoud dit Gustaaf: de wereld zit schots en scheef in elkaar. Laat je nooit afleiden, misleiden door je omgeving als je met iets uit de mand valt! Als de natuur jou een rode neus heeft gegeven, of weet ik wat, dan is dat met een reden: Het kan jouw unieke ticketje naar succes worden.

Van toen onze Rudolph 9 zijn poot binnen had bij Santa himself, draaide bij ons thuis alles rond hem. Ik had het daar soms moeilijk mee. Begrijp me niet verkeerd, ik zie mijn broer graag, heel graag, en ik gun hem zijn succes, maar het voelde niet kloppen dat wij allemaal voor diezelfde kar (slee ; ) werden gespannen. Misschien had ik wel andere dromen? Maar daar werd niet naar geluisterd. Die plaats bij de Kerstman moest verzekerd blijven. Maar in al die jaren heeft mijn broer nog nooit iets voorgehad, geen poot verzwikt, geen buikgriepje, geen kiespijn, niks, helemaal niks. En wij maar trainen… Frustrerend hoor! Het is als bankzitten bij voetballers. Je moet constant in top conditie zijn, maar de eigenlijke match kom je niet aan bod. Gelukkig amuseerden we ons rot onder elkaar. De vlieglessen waren echter een ramp! Ik zat altijd helemaal onder de blauwe plekken van de schoppen die ik kreeg van mijn broers met hun lange poten. Gelukkig was ik steeds een beetje high van het toverzand dat we kregen (om te kunnen vliegen), waardoor ik het niet al te erg voelde.

Op een dag tijdens zo’n oefenvlucht gebeurde het: datgene wat alles veranderde en mij bij jou bracht: ik werd getroffen door een verdwaalde Cupido pijl. Even zag ik sterretjes, daarna werd alles zwart. Toen ik de ogen weer opende was ik ergens anders en keek ik in de ogen van het prachtigste wezen dat ik ooit had gezien: een engel. Ik was op slag verliefd. Terwijl mijn broers aan mijn bed waakten had ik de tijd van mijn leven. Plots kon ik vliegen, uit mijn lichaam, zoals je droomt, overal naartoe, zónder toverzand! Mijn engel reisde met me de wereld rond, liet zien waar haar volk allemaal actief was. Weken zweefde ik zo tussen hemel en aarde, leerde veel over de onzichtbare helpers onder ons. Dik tegen mijn goesting moest ik weer terug naar mijn lichaam en begon de miserie. Ik werd wakker uit mijn coma met een lam gewei. Mijn horens vielen langs één kant slap naar beneden. In de ogen van mijn broers zag dat er vertederend uit. Ze vonden me eruit zien als een hangoorkonijntje. Maar ik was gebroken, letterlijk en figuurlijk. Ik wierp mijn gewei af en treurde om wat ik verloren was. Je moet weten, een rendier zijn gewei, dat is zijn alles! Dat is de kroon op zijn kop, zijn radar voor de hogere werelden! Dat hoort trots omhoog te staan, niet als een afgelaten ballonetje te hangen ; (

Oké dat groeit wel weer, zoals jullie haar, maar eens gekwetst, dan krijg je wildgroei en groeit het in een vreemde vorm terug. Mijn broer ooit vervangen dat kon ik op mijn buik schrijven.

Ik besloot om mijn gewei aan jou te offeren. Pas nadat ik die beslissing had genomen, kwam mijn engel bij me terug. Ze vertelde me dat dit voorbestemd was, dat 11 een engelengetal is, dat ik in mijn coma, de tijd bij haar, zonder het te weten was opgeleid tot beschermengel voor jou. Zo zie je maar Gustaaf: soms vinden grootse dingen plaats zonder dat je het in de gaten hebt. Prachtige cadeaus kunnen verscholen liggen in zaken die schijnbaar verkeerd lopen. Dus verlies nooit je goede moed, blijf vertrouwen dat alles een hogere bedoeling heeft, dat erover jou gewaakt wordt… door meer wezens dan je beseft! Ik ben er één van en ik tel voor 11! Én dankzij mijn broer heb ik een voetje binnen in de hoogste (kerst)kringen. Je weet maar nooit waar dat goed voor kan zijn ; )

Is het niet bijna kerst ; ) ??? Ho ho hoooooooo !!!!!!!

Jouw beschermengel

Rudolph 11

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s