Brieven aan Gustaaf (maar eigenlijk aan mama en papa)

10 Isabelle

Lieve Gustaaf

Toen ik ter wereld kwam en mijn moeder me welkom heette in haar koeiendialect, schrok ik me een ongeluk. Het vriendelijk bedoelde Moooeeeeh klonk als Booooeeeeh. Stel je voor dat je dat als eerste geluid hoort en er staat een gigantisch wit wezen voor jou, waar denk jij dan aan??? Een spook, toch? Een vuil spook, aan de vlekken op haar vacht te zien.

Toen ik de gevaarlijk gespannen ballon tussen haar poten opmerkte dacht ik: wegwezen! Ik wilde niet in de buurt zijn als dat ding ontplofte.

Het werd een anekdote waar ze me jarenlang mee plaagden. Maar alles kwam goed. Hoewel ze me toch wel eigenaardig bleven vinden. Op school probeerden ze me koeienmanieren te leren. Maar ik was niet zo een goede leerling. Ik dagdroomde voortdurend, enfin, zo zag het eruit voor hen. In feite was ik in constante bewondering voor alles om me heen. Ik kon uren naar paardenbloemen staren, hen zien ontluiken. Ik ontdekte dat dauwdruppels als een vergrootglas werken, dat spinnenwebben kleine mandala’s zijn…

Ik kon net zo goed opschieten met varkens als met ganzen als met wormen als met mijn eigen soort. Ik keek overal dwars doorheen als door een röntgenapparaat. Ik zag het leven in alle dingen doorheen het jasje.

Mijn moeder was de eerste die argwaan kreeg. Anders dan de andere koeien wrong ik me in rare kronkels waarin ik minutenlang bleef liggen. Ze googlede die vreemde houdingen en kwam erachter dat dit yoga was. Mijn vader zei dat yogi’s dit ook doen. Yogi’s zijn schriele wezens in India, die heel lang stilzitten, sommigen kunnen dat weken, maanden… enkelen zelfs jaren. Ze zien eruit alsof ze dood zijn, maar in feite zijn ze in meditatie. Hoe een simpele koe uit Heist op den Berg aan Indische kennis kwam was mijn ouders een raadsel. Dus lieten ze onze stamboom natrekken en toen bleek dat er effectief Indisch bloed in de familie zat. Dat was wat.

Je moet weten: Hier zijn wij, koeien, boerenmateriaal, maar in India zijn wij Heilig! Als ik daar op straat loop gaan alle auto’s opzij!

Mij maakte het allemaal niets uit. Maar voor de anderen deed het er wel toe: plots werd ik als heilig beschouwd en kreeg ik bezoek van god en klein pierke. Dieren kwamen mij om raad vragen. Sommigen brachten zelfs hun zieke familieleden mee. Ik wist niet wat mij overkwam? Hoe kwamen ze erbij dat ik kon genezen? Dat ik meer wist dan hen? Als zij urenlang zouden stil zitten en om zich heen kijken, écht kijken, dan zouden ze evenveel zien en weten.

Ze kwamen met allerlei vragen waar ik het antwoord niet op wist: welk soort gras ze moesten eten om spiritueel te worden zoals ik??? Of ze aan tantra moesten doen??? Het geheim van het geluk??? Is er een God?

Ze zagen me als hun goeroe. Goeroe Isabelle… Dat is toch om in je broek te doen?!

Ik weet niet of goeroe’s ontslag mogen nemen, maar ik deed het. Het was de enige manier die ik kon bedenken om ze te laten inzien dat het allemaal in henzelf zit, dat ze mij niet nodig hebben. Jij als frisse onschuldige baby, gaat dat snappen.

Geloof me Gustaaf: het enige heilige in mij, is het Leven. Hetzelfde leven dat ook in jou zit en in alle levende wezens. En dat eer ik! Elke dag! Daarvoor ga ik door de knieën.

Toen ze me probeerden binnenste buiten te draaien kwam de verrassing: mijn binnenkant was zo groot dat ik opging ik de wolken, ik vulde de hele wei, werd één met de lucht.

Zo paste ik natuurlijk niet in jouw bedje. Dus hebben ze me maar zo gelaten.

Lieve Gustaaf, luister naar me: Dat heerlijke babyzachte mini lijfje van jou is een wondermachine! De échte jij zit daar vanbinnen, als een kapitein in zijn duikboot… Jij bedient de knopjes! Er zijn knopjes voor lachkriebels, voor tranen, voor deugnietestreken… knopjes om jouw mama en papa om jouw kleine vingertje te draaien. (die heb je misschien al gevonden hihi)

Leer jouw machine goed kennen. Bestuur ze als een eervolle kapitein! Richt je op het Heilige Leven in alle dingen, dan wordt de hele wereld je vriend. Dan kan je boven de wolken stijgen, er één mee worden. Ik kan het weten. Ik ga het jou leren.

Liefs

Jouw co-piloot

Isabelle

PS hieronder enkele foto’s van yoga houdingen… goed voor de gezondheid.

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s