Brieven aan Gustaaf (maar eigenlijk aan mama en papa)

6 Angelina

Bonjour Gustaaf,

Een tijdje geleden ging ik solliciteren als au pair voor baby Olivia die toen net geboren was. Daar aangekomen, bleek het om een vergissing te gaan: ze zochten geen babysit maar een bodyguard.

Stond ik daar voor gek met mijn vuurrode lippen tussen al die bodybuilders! Een grap. Nog een grotere grap was de kandidaat die ze uiteindelijk kozen: Een konijn! Piepklein! Je zag hem amper zitten tussen al die kleerkasten.

Maar wat een agressief ding was me dat! Toen hij dacht dat ik hem uitlachte beet hij gewoon mijn mond eraf. Kan je je inbeelden?! Mijn prachtige volle lippen, weg!

Daar zat ik, zonder mond en zonder baan. Geen plastische chirurg kon me helpen, verminkt voor het leven. Ik dacht dat het gedaan was met mij.

Met niets meer over om nog mee te pronken, stortte ik in. Ik ging in therapie, maar de therapeut moest zelf in therapie na mij. Té hopeloos.

Ik zag maar één oplossing: me laten omkeren. Alles eruit en opnieuw beginnen.

Ik was net op tijd voor de casting voor cijfer zes. Daar hoorde ik dat zes het getal van de liefde is. Ik dacht dat ik het kon schudden, gehandicapt dat ik was. Je moet weten dat ik vroeger een kusmachine was. In rijen stonden ze voor mij. Amour toujours! Iedereen bouche bée als ik passeerde. Ik overdrijf niet. Ooit won ik zelfs een wedstrijd om ter langste kussen.

Dat ze toch voor mij kozen, moi, Angelina zonder lippen, deed me beseffen dat het niet mijn zwoele mond was die de liefde representeerde. Maar dat die ín mij zit, ongeacht hoe ik eruit zie.

En nu ben ik zo blij en dankbaar! Een nieuwe ik is geboren. Dat konijn heeft me een dienst bewezen. Vroeger was ik enkel met mijn uiterlijk bezig. Ze noemden me niet voor niets de Angelina Jolie van de beren. Je wilt niet weten hoe hard werken het was om dat imago hoog te houden! Ik was zo fel met die buitenkant bezig dat ik de binnenkant helemaal vergat!

Dat is wat ik je wil meegeven: Wat voor een knapperd je later ook wordt: zorg goed voor je binnenkant! Verwaarloos die niet! En kies vrienden die hetzelfde doen! Zij die goed voor hun innerlijk zorgen, zijn de mooiste creaturen én het meest aantrekkelijk.

Geloof dit maar van een ex-vamp ; )

De oude ik zou je nu een smakkerd van jewelste willen geven, maar sinds ik dat niet meer kan heb ik leren knuffelen en man wat is dat ook fijn! Daar moet je zo oud voor geworden zijn om te ontdekken dat je geboren bent om een knuffelbeer te zijn. Hihi. Jij hebt de kans om het jong te leren! Ik maak van jou de lekkerste knuffelaar van het hele land!

Jouw Angelina

studio-momo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s