Brieven aan Gustaaf (maar eigenlijk aan mama en papa)

3 Roger

Lieve Gustaaf,

Toen ik me aanbood om me te laten omdraaien, stond er een lange rij wachtenden voor mij. Niet dat ik gehaast was, dat is voor hazen ; ) Snap je’m: gehaast, hazen? Hahaha. En toen trok een hand me uit de rij. Ze zochten een vervanger voor de paashaas.

Die stond op de lijst voor nummer 3. Maar toen kreeg hij het ineens in zijn darmen. In plaats van chocolade eieren, poepte hij choco. Dat vonden ze dan toch maar geen goed idee om hem nu om te keren.

Ik zei tegen mezelf: ‘Roger jongen, dit is je kans. Zoiets gebeurt maar 1 keer in je leven. Dat mag je niet laten scheten. Snap je’m: schieten, scheten? Hahaha!’

Punt is: in feite ben ik een konijn, maar als jij het niet zegt… ik ook niet. En dat kan je ook niet want je kunt nog niet praten. Hahaha! Als die oenen het verschil niet zien tussen een konijn en een haas, dat is hun probleem, niet het mijne.

Mijn grote droom is komiek worden. Iedereen aan het lachen maken. Zoals mijn grote idool en naamgenoot Roger Rabbit. Vroeger zei mijn pa altijd: zot konijn. En dat ben ik geworden. Hahaha. Maar humor als vak is moeilijker dan je denkt. De meesten hebben zulke lange tenen dat ze zich meteen aangesproken voelen. En kijk nu zelf: als er 1 iemand lange tenen heeft, ben ik het toch zeker?! Kan je je inbeelden dat jouw voeten tot aan je keel zouden komen? Ik werd er vroeger mee plat gepest. Tot ik er zelf mee ben beginnen lachen en toen stopte het. En zie nu, dankzij die grote voeten ben ik bij jou terecht gekomen. Als dat geen cadeau is!

Bijgaande foto is van tijdens een show. Een act over verslavingen. Ik was de wortellolic. (heb je’m? Verslaafd aan wortelen én aan lol! Hahaha!) Maar ze snapten het niet. Triest. Maar ik geef niet op! Dit zot konijn gaat een lachrevolutie teweeg brengen! Wacht maar! Niemand gaat zijn ogen kunnen geloven hoe mooi de wereld dan zal zijn… Alleen maar door te lachen!

Mijn wens voor jou is dat je voeten niet zo groot worden als de mijne, want dat is verdomd moeilijk om schoenen te vinden!

En wat er ook gebeurt: blijven lachen kameraad. Begrepen? Al doet het zeer: blijven lachen! (en niet teveel paaseieren eten ; )

Uwe maat

Roger

studio-momo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s