Brieven aan Gustaaf (maar eigenlijk aan mama en papa)

   2 Omen

Dag Gustaaf,

Toen Meneer Ping vertelde over jouw geboorte en dat wij dieren uit het komieke dierenbos mochten bijdragen aan een cadeau voor jou, sprong ik van blijdschap uit mijn vel. Et voilà, dit is het resultaat. Het cijfer 1 was al benomen, door meneer Ping zelf. Dus werd ik nummer 2. (en dat bevalt me meer dan ik verwachtte ; )

Vroeger was ik een echt haantje de voorste. In alles wilde ik de eerste en de beste zijn. Maar ik ben geen haan, ik ben maar een eenvoudige vis ; ) Toch lukte het me de top te bereiken: Ik werd een beroemde filmster. (om maar te zeggen dat je alles kan bereiken in het leven als je er helemaal voor gaat) Ik speelde met maffia haaien, reggae octopussen, walvissen, sexy tegenspeelsters… Dat ging niet altijd goed. Lenny, mijn vriend moest een vegetarische haai voorstellen, maar 1 keer kon hij zich niet houden en beet me per ongeluk. (daarvan is het litteken op mijn buik) We draaiden een scène met een onderwatercarwash… legendarisch! Wat een pret we hadden! Onze film stond weken op nummer 1. Maar de roem had zijn prijs. Fans en journalisten die je volgen…. Mijn beeltenis werd gedrukt op schoolkaften en pennenzakken. Ik werd nagemaakt en verkocht in speelgoedwinkels, op kermissen…

Stel je even voor dat er op een dag miljoenen kopietjes zijn van jou… dat is een nachtmerrie!

Dus eigenlijk heb jij mij gered, want omgekeerd voel ik me weer uniek. Niemand herkent me nog. Ik kan terug doen en laten wat ik wil. Mijn tong uitsteken. Scheetjes laten….en boertjes… zoals jij ; )

Ik heb nu een veel expressiever gezicht dan vroeger. Als je mijn sombere snoet beu bent, dan duw je mijn lippen naar boven en ik lach. Dat kon ik voorheen niet hoor!

Voor het cijfer heb ik mijn achterste vin geofferd. Ik vind 2 een mooie vorm. Doet me denken aan een zwaan. Die zijn zo sierlijk en hun liefde is voor eeuwig. En als je een streepje trekt tussen de uiteinden krijg je een visje ; )

Hierboven een foto van hoe ik er vroeger uitzag. Nu denk je misschien: hangt die gekke vis daar nu in de lucht?

Wel, ik heb geleerd om ook uit het water te overleven. Om aan de media te ontsnappen heb ik zelfs een aantal weken als kerstbal in een kerstboom gehangen! Wie niet sterk is moet slim zijn zeggen ze. Daar voeg ik aan toe: aanpassingsvermogen. Je leren aanpassen én tegelijk jezelf blijven, dat is het geheim van succes en ook mijn wens voor jou:

dat je je overal als een vis in het water mag voelen kleine vent, waar je ook bent, nu bij je ouders en familie, later bij je vrienden, op school en daar waar je ook aanmeert in de toekomst.

En mocht het aanpassen je even moeilijk vallen, pak mij dan vast of denk aan mij en ik vul je met vertrouwen en kracht.

Voor altijd je vriend

Liefs

Omen

studio-momo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s