films shoppen voor Filem’on op het kortfilmfestival van Oberhausen.

Van de films tot 8+ werd ik vrolijk: Een verhalenvertelller in Vietnam, een jongen die de kracht van edelstenen kent en anoniem als een soort superheld mensen helpt. De films voor de adolescenten waren donker: een meisje dat een konijn steelt en het vervolgens in de vuilschuif dropt, de slachting van een gans, een groepje kinderen die een aangespoelde dode dolfijn vinden, het beest dissecteren en vervolgens met zijn ingewanden naar elkaar gooien.

Ik was in shock. Ook al is dit ook een vorm van bewust maken, mijn voorkeur gaat uit naar de superheld die positief inspireert. Vandaar dat ik kies om feelgood te schrijven: omdat ik een constructief beeld wil scheppen, waarden als ‘respect voor alles’ wil benadrukken.

Tot slot zag ik’ Stuffed friend’, schattig in beeld gebracht en misschien daardoor zo beklijvend. Een meisje dat altijd somber kijkt, krijgt van mama een knuffelkonijn cadeau. Het konijn probeert het meisje in bed op te vrolijken. Dan verschijnt een schaduw in de kamer. ‘It’s time for your bedtime story’, zegt een papa stem. De volgende scène ziet het konijn er beduusd uit. ‘I have to go’, zegt het verontschuldigend, kruipt uit bed en springt door het raam. Onder het raam is het een kerkhof aan knuffels… allemaal voorgangers die net als hij zelfmoord hebben gepleegd.Afbeelding

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s